Month: May 2011

Ljubljana ima Bicikelj!

Otvoritev sistema ljubljanskih BicikLJev

Pretekli teden je v prestolnici začel delovati sistem koles na izposojo imenovan BicikeLJ. V mrežo je vključenih trenutno 300 koles, ki si jih lahko izposodimo na različnih mestih po Ljubljani. Poglejmo si nekaj utrinkov iz otvoritve na Prešernovem trgu.  

boniteta

BONITETA – Boniteta je vsaka ugodnost (ne glede na to, ali je v obliki proizvoda, storitve ali v drugi obliki), ki jo delodajalec zagotovi delojemalcu ali njegovemu družinskemu članu. Predpogoj za določanje bonitete je, da ima delavec pri delodajalcu sklenjeno delovno razmerje.

Tajsko novo leto

Songkran - Tajsko novo leto

Na Tajskem imajo novo leto malce kasneje kot v Evropi. Letos je to bilo 13. in 14.4., zanimivo pa je, da ga ne praznujejo s petardami, raketami in podobnimi pirotehničnimi sredstvi ampak z vodo! Celotna država je v znamenju polivanja z vodo! Osvežujoče  

Oldschool-slo.tk

Oldschool-slo.tk

Vas zanimajo starejši avtomobili, ki imajo dušo? Predvsem tako imenovani “youngtimerji”? Morda si celo lastite kakšnega? Če ste na katero od vprašanj pritrdili, potem je forum OLDSCHOOL SLO pravi za vas! Poglejte: www.oldschool-slo.tk

Svetišča paleolitskih lovcev v BTC

Razstava paleolitska svetisca

Če vas zanima zgodovina oz. arheologija je v preddverju Emporiuma BTC v Ljubljani pripravljena zanimiva razstava z naslovom “svetišča paleolitskih lovcev”. Na razstavi si lahko ogledate slike različnih najdb tega odbdobja v Sloveniji ter izveste veliko zanimivega na to temo.

Samanta Škrjanec zgoraj brez

Kdo ne pozna razvpite Samante Škrjanec. Splosno znano je, da so se ze mnogi ljudje, ki so poslovno sodelovali z njo, pod nosom obrisali za plačilo. Ker smo to opozorilo prejeli že iz več različnih strani, ga objavljamo tudi tukaj, da se slučajno še kdo ne “opeče”, pa magari le na pogledu.